Menu

O stołówce Opłaty Jadłospis Harmonogram obiadów Informacje Przetargi

Stołówka

Informacje

 

Warszawa, 17.11.2017 r.

O G Ł O S Z E N I E

Komisja Przetargowa  powołana przez dyrektora Szkoły Podstawowej
nr 185 im. UNICEF, ul. Bora Komorowskiego 31, Warszawa
informuje, że w wyniku:

Procedury prowadzonej  w trybie „Ogłoszenia o konkursie na dostawę”, dostawcami produktów do stołówki szkolnej  w 2018 r. będą:

- Agnes S.J.

- Janex Sławomir i Elżbieta Wiesiak  S.J.

- Lemon Arkadiusz Lisowski

- Ovotzer Serwice S.C

- Piekarnia Sokołowska Sp. z o.o.

- Salsabil Europa Sp. z o.o.

- WARMLECZ Jacek Zając

Za Komisję Przetargową

Bożenna Pawłowska - przewodnicząca

Zatwierdziła

Ewa  Żochowska  - dyrektor


UWAGA!

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty
przygotowane na ich bazie)

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, cynamon, zioła prowansalskie, papryka słodka, ocet balsamiczny.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu,
mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 


Warszawa, 13 XII 2016r.

 

OGŁOSZENIE

Komisja Przetargowa  powołana przez dyrektora Szkoły Podstawowej nr 185 im. UNICEF, ul. Bora Komorowskiego 31  Warszawa informuje, że w wyniku:

Procedury prowadzonej  w trybie „Ogłoszenia o konkursie na dostawę”, dostawcami produktów do stołówki szkolnej  w 2017 r. będą:

- Ovotzer Serwice S.C

- Piekarnia Sokołowska Sp. z o.o.

- Janex Sławomir i Elżbieta Wiesiak  S.J.    

- Agnes S.J.

- Salsabil Europa Sp. z o.o.

- Lemon Arkadiusz Lisowski

 

Za Komisję Przetargową

Bożenna Pawłowska - przewodnicząca

 

Zatwierdziła

Ewa  Żochowska  - dyrektor

 


OGŁOSZENIE O KONKURSIE NA DOSTAWĘ:

POBIERZ: OGŁOSZENIE.pdf

zal_1_formularz_ofertowy_(art._og__lnospo__ywcze).doc

zal_2_formularz_ofertowy_(warzywa_i_owoce___wie__e__.docx

zal_3_formularz_ofertowy_(mirso_i_wrdliny).doc

zal_4_formularz_ofertowy_(mro__onki__ryby).doc

zal_5_formularz_ofertowy_(pieczywo_i_wyr._cukiernicze).doc

zal_6_formularz_ofertowy_(wyroby_garma__eryjne).doc

zal_7_formularz_ofertowy_(jaja_konsumpcyjne).doc

zal_8_formularz_ofertowy_(sok_naturalny__nie_s-odz.docx

zal_9_oswiadczenie_o_braku_podstaw_do_wykluczenia_za-.docx

zal_10_oswiadczenie_(wykluczenie).doc

 


WAŻNA INFORMACJA DOTYCZĄCA OBIADÓW SZKOLNYCH

W  związku z centralizacją rozliczeń z tytułu podatku od towarów i usług m.st. Warszawa oraz terminami z nią związanymi, zostaliśmy zobligowani do bezwzględnego  przestrzegania Zarządzenia nr 2317/2012  prezydenta Warszawy odnośnie terminów wpłat za żywienie uczniów.

Niedokonanie wpłaty do ostatniego dnia miesiąca za miesiąc następny oznacza rezygnację  z obiadów szkolnych.

Kierownik administracyjny SP 185

Bożenna Pawłowska


Komisja Przetargowa powołana przez dyrektora Szkoły Podstawowej nr 185

im. UNICEF, ul. Bora Komorowskiego 31 w Warszawie informuje, że w wyniku:

 

  1. Procedury zamówienia publicznego w trybie art. 69-73 Ustawy PZP w 2016 r. dostawcami produktów do stołówki szkolnej będą:

 

- Ovotzer Serwice S.C

- Piekarnia Sokołowska Sp. z o.o.

- Janex Sławomir i Elżbieta Wiesiak  S.J.    

- Agnes S.J.

 

  1. Procedury zamówienia publicznego w trybie art. 66.1 i art. 67 ust. 1.4 Ustawy PZP w 2016 r. dostawcami produktów do stołówki szkolnej będą:

 

- Firma Handlowa JB S.J.

- Ovotzer Service S.C.

 

Za Komisję Przetargową

Bożenna Pawłowska - przewodnicząca

 

Zatwierdziła

Ewa  Żochowska - dyrektor